Onze Bed & Breakfast is een prima uitvalsbasis voor ontspannende, sportieve en culturele activiteiten. Onze boerderij ligt aan het grootste aaneengesloten boscomplex in Noord-Brabant, genaamd Stippelberg, in het Peeldorpje De Rips. Onze woonboerderij is omgeven door landerijen en agrarische gebied. In de directe omgeving zijn tal van prachtige wandel, fiets, MTB -en ruiterroutes in de naastgelegen bossen beschikbaar. Onze B&B ligt ook aan fiets -en wandelknooppunt routes en nabij het Hertogenpad, de Lange Afstand-Wandeling (LAW 13) route, welke loopt tussen Breda en Roermond. In dit deel van Brabant op de grens met Limburg kan men ook heel fijn motorrijden en hebben we diverse motorroutes beschikbaar. Onze gastheer rijdt graag de route voor en neemt u mee. Vlakbij ligt ook Golfbaan Stippelberg, Natuurpoort Nederheide met haar strandbad en visvijver Wethouder Slits. Verder zijn natuurpoorten de Heksenboom en de Peel de moeite waard te bezoeken. En in ons achterland ligt het Land van Cuijk en diverse natuurgebieden zoals de Maasduinen, de Maasheggen, de Maashorst, het Maasdal en Rijk van Nijmegen, volop keus! Met plezier geven wij advies over activiteiten in de omgeving en hebben wij voldoende wandel en fietsroutes en toeristische informatie beschikbaar.

Heerlijk wandelen & fietsen

in De Stippelberg

U wandelt vanuit onze B&B richting de bosrand en sluit zo aan op de blauwe wandelroute Landgoed Stippelberg van Natuurmonumenten. Bij interesse regelen wij op aanvraag een wandel excursie in bosgebied Stippelberg, welke met zorg wordt uitgevoerd door Natuurmonumenten. Uiteraard hebben we diverse wandel en fietsroutes beschikbaar. 

De

Rips

De Rips is een ontginningsdorp met zo’n 1150 inwoners en behoort tot de gemeente Gemert-Bakel. De geschiedenis van de bewoning in de omgeving gaat ver terug, aangezien er voorwerpen uit de Tjongercultuur werden gevonden. In 1921 werd de parochie de Rips opgericht. Je treft er veel karakteristieke bosarbeiderswoningen, grotere boerderijen in afwijkende bouwstijl en Ripse panelen, die de geschiedenis van de Rips uitbeelden. Het bosgebied is een must voor de echte liefhebber van de natuur en historie. Er zijn diverse startplaatsen voor wandelingen. Het Peeldorpje kent een rijk verenigingsleven en heeft een restaurant, bar, theetuin en mini camping. 

Aan de Middelpeelweg staat de kapel Maria van de Liefde. De kapel werd opgericht als een particulier initiatief van het echtpaar Ineke en Bernard Ploegmakers. Ineke zou in 1990 een visioen hebben gehad. In 2008 is vlakbij de parkeerplaats van het Beestenveld een bosmuseum geopend. Aan de hand van informatiepanelen en beeldmateriaal wordt de rijke historie van het dorp getoond. Het is een hommage aan de harde werkers van het eerste uur, de bosarbeiders maar ook de boeren die rond 1920 van heinde en ver kwamen om een bedrijf te beginnen. 

Culinaria & Varia

Graag bevelen wij u onze dorps gasterij aan waar u kunt genieten van een heerlijke lunch of diner met streekproducten. Wij maken graag voor u een reservering en desgewenst zorgen wij samen met hen voor vervoer. De omliggende dorpen en steden bieden een rijkelijk palet van eetgelegenheden aan en wij adviseren u graag bij het maken van een passende keuze. 

Wij bieden streekproducten aan en verse producten uit eigen tuin. Op aanvraag regel ik met genoegen een proeverij bij de lokale bierbrouwerij of organiseren wij in samenspraak met u een wijnproeverij in onze huiskamer bar. Of wat denkt u van een etentje hier op locatie en volg een clinic met de keramische BBQ, Big Green Egg of Primo pizza hout oven, verzorgd door een voortreffelijke chef-kok. Af en toe steken we zelf ook de Big Green Egg BBQ aan en kunt u deze tegen betaling gebruiken. U kunt ook een lunchpakket bij ons reserveren voor onderweg of een picknickmand van waaruit u samen geniet in onze tuin.

Pin It on Pinterest

Share This