Onze

Boerderij

De historie van onze boerderij gaat terug tot 1928. Op 5 september 1928 word er bij de gemeente Bakel en Milheeze een aanvraag ingediend om een woning met stal te bouwen, een boerderij woning wel te verstaan, daar deze locatie toentertijd een bestemmingsplan had voor veeteelt en met name pluimvee. Het duurde echter tot het begin van 1930 voordat deze boerderij af was en men de woning kon betrekken. In veel gevallen was het normaal dat men eerst de stal bouwde, daar dit een simpelere en lichtere taak was en een bron van inkomsten. Totdat de woning klaar was, zou men tijdelijk in deze stal wonen.

Diverse eigenaren

Diverse families hebben, in zoverre bekend, hier ‘gèrre gewoond gehad’. De voormalige eigenaren hebben hier met plezier gewoond en de volledige buitengevel aangepakt en op de eerste etage B&B kamers gecreëerd. De familie daarvoor heeft de grond omgetoverd tot een rijke tuin vol diversiteit aan bloemen, bomen, planten, vijver en zwembad. Sinds 2020 zijn wij de trotse eigenaren van deze gerenoveerde woonboerderij en zijn we gestart met onze passie Bed & Breakfast De Stippelberg opnieuw leven in te blazen. 

GeschiedenisDe Stippelberg

Geschiedenis
De Stippelberg

Het gebied maakte oorspronkelijk deel uit van het uitgestrekte heidegebied in de Peel. In 1884 kocht de Amsterdamse katholieke advocaat en notaris Walther Simon Joseph van Waterschoot van der Gracht een nabijgelegen deel van dit gebied

Lees meer
NaamsgevingStippel

Naamsgeving
Stippel

Volksetymologie. Het zoeken naar de herkomst van woorden is van alle tijden, de grondslag voor etymologie als wetenschap daarentegen is pas aan het eind van de 18e eeuw gelegd.

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This